12th WARRIORSAKU mengharapkan tiada lagi cinta yang berani singgah di sini, kerana aku tidak punya ruang untuk memberi dan menerima. Cinta yang aku pertahankan tetap satu, hanya untuk si dia.

Biar yang datang itu lagaknya bagai Sang Puteri, dengan segala kemegahan dan kemewahan, "Cinta Seorang Insan Biasa" tetap manjadi pilihan hati ini. Nilai cinta bukan pada mata yang melihat, telinga yang mendengar, mulut yang berkata, hidung yang mencium bau, nilai cinta telah ditetapkan mahramnya oleh dua hati yang tersemai cinta itu di dalamnya.

Aku bukan seorang putera raja yang hendak menawarkan kemewahan negara taklukanku

Aku cuma petani biasa yang menyemai bijian kasih sayang, dibaja dan disirami air, supaya terbit cinta Aku dan Dia, mengeluarkan bau yang harum dan cantik, jika ia bunga; berasa sedap dan manis jika ia buah-buahan, menyegarkan dan berkahsiat jika ia sayur-sayuran.

Aku sudah ada cinta itu, dan aku tidak akan mencari cinta lagi. Biar nyawa jadi taruhan, cinta aku dan dia tetap aku pertahankan. Bercerai nyawa dari badan tidak sesakit terasa, cinta dinafikan.

Benar, jika sesiapa minta cinta ini dikorbankan, aku dengan rela, menusuk jantungku sendiri, menadah setiap titisan darah itu, bertahan sambil bertasbih nama dia yang aku cintai, hinggalah tika jantungku tidak lagi berdegup.

Hingga ke hujung nyawa.

Categories:

Leave a Reply